Участь ліцеїстів у міжнародному проекті "Глобалізація"

Участь ліцеїстів у міжнародному проекті "Глобалізація"

середу, 23 березня 2011 р.

Продовження роботи над проектом: Глобалізація і мова. Глобалізація в Україні.

Опис проведених заходів у середу, 23.03.2011року.
Першу частину дня було присвячено вивченню питання "Глобалізація та мова".

1) Першим завданням для учнів було загальне дослідження цього питання та представлення презентації учнями групи 22 ( Кулик Тетяна та Януш Анна). Потім було проведено дискусію про можливість уникнення вживання слів іншомовного походження у мовленні.
2) Розважально-навчальна гра "Чи я це знаю" (на виявлення знань з мовознавства). Учні відповідали на питання, які стосувалися походження слів з інших мов та їх сучасного вживання. Було здійснено поділ на команди (3), і наприкінці, знову методом дискусії підведено підсумки щодо вживання іншомовних слів та їх повсякденного використання.
3) Робота по групах. Учні були поділені на 3 групи (2 німецьких та 2 українських). Німецькі учні отримали тексти до опрацювання, які розповідали про використання англіцизмів у мові. Вони повинні були представити прочитане на ватманах, підвівши підсумки. Українські учні отримали списки найбільш вживаних англіцизмів в українській мові. Вони повинні були візуально зобразити проблему, поділивши при цьому лексику на групи по сферах вживання цих слів. Важливими були підсумки, які було зведено до одного спільного знаменника та обговорено. Наприкінці діяльності з питання "Глобалізація та мова" було підведено загальні підсумки та вивішено роботи у актовому залі.

Друга половина дня була присвячена іншому важливому питанню глобалізації в Україні, а саме глобалізації на ринку. Для дослідження даної проблеми учні були поділені на чотири групи, залежно від галузі дослідження та вирушили на ринок "Південний".  Групи досліджували товари, дізнавалися, де вони виробляються і які бренди повторюються в обох країн та вивчали цінову політику. Було проведено дослідження одягу, техніки для дому, будівельних матеріалів, їжі (магазин „Сільпо”). 

Ринок "Південний"
Підсумки та дебати по даному питанню проводилися на наступний день. В цей день наші гості мали ще вільний час, і наші гості  висловили побажання відвідати Львівську картинну галерею та Палац Мистецтв, що ми і зробили із задоволенням.

The Work on the Project Continues: Globalization and Language

The next day (March 23) was devoted to two important topics. The first one was "Globalization and language". Students discussed it in the morning. There were many different tasks for discussion, for example the multimedia presentation, an interactive game, work with texts, etc.

The second topic for discussion was the investigation of the influence of globalization on the Ukrainian market. Students went to one of the biggest markets in the city and investigated such questions as price policy, brand names in the Ukrainian market (do the coincide with those in Germany), etc. 


In the afternoon students had free time and went to Lviv Picture Gallery and the Palace of Arts.


Один з залів Львівської картинної галереї

Немає коментарів: